Dag 7 en 8

20 februari 2020

Onze laatste dag in Oostenrijk… het is voorbij gevlogen. Om half acht wekken we onze Huveneertjes, de meesten zijn nog in dromenland. Rond de klok van 8 sijpelen ze onze polyvalante ruimte binnen. We ontbijten, werken nadien nog even in onze boekjes en maken ons klaar voor de laatste skiles. Vandaag geen echte les, maar wel wedstrijd. Ze mogen straks laten zien wat ze deze week allemaal hebben geleerd. De schoenen aantrekken lukt bij de meesten eindelijk… na 7 dagen mag dat wel. Nu worden truitjes met de nummers uitgedeeld en ze nemen de lift naar boven. De eerste keer mogen ze nog eens oefenen, nadien krijgen ze elk twee kansen om zo snel mogelijk in slalom naar beneden te gaan. Zoals elk jaar zijn we verbaasd  hoe vlotjes het hun allemaal lukt. Na hun twee pogingen mogen ze nog even vrij skiën en dat vinden de meesten super. Rond half twaalf laten we onze latten en schoenen achter, leveren we de skipassen in en verzamelen we ons rond Harald. De skimonitor Harald verwent ons nog even op enkele jodelnummertjes. Nadien worden de diploma’s en medailles uitgereikt en iedereen is best tevreden. Iedereen heeft een diploma en een medailles, iedereen kan skiën… meer moet dat niet zijn. Na het middagmaal van bloemkool, aardappelen en worst verschijnt de zon. Even platte rust, valiezen al wat voorbereiden en we beslissen nog even naar buiten te gaan. Van die laatste zon moeten en zullen we genieten. Opdracht: sneeuwkunstwerken maken! Er verschijnt een heus voetbalveld met spelers en scheidsrechters, sneeuwmeermin, kastelen en forten,… Zelfs voor de week tegen pesten maken we even tijd: STIP-it wordt in de sneeuw geschreven! Rond 16u moeten we helaas stoppen, de laatste stuks moeten nog in de valiezen gestoken worden (we verontschuldigen ons nu al voor een eventuele natte skibroek in de valies, maar we moesten echt nog naar buiten met dit weer). Om 17u hebben we ons avondmaal, want rond 18u laden we de bus in en vertrekken we terug richting België. We hebben geluk, Nancy rijdt met ons tot in België. We kunnen dus snel vertrekken! De kans is dus groot dat we ook snel in Hingene/Wintam zullen zijn!

Het was weer een geslaagde editie! We hebben geluk gehad met het weer, de sfeer zat goed, het eten was lekker, de busritten jolig, de activiteiten gevarieerd, de skilessen leuk,… kortom: een top-editie!

We hopen dat jullie via verslagen en foto’s mee hebben kunnen genieten van onze avonturen hier. De rest zullen de kinderen jullie uitvoerig vertellen…

Groetjes

Juf Marijke, meester Robert, juf Nicole en juf Hilde

19 februari

Een goede morgen … of toch niet. Wanneer we naar buiten kijken is de lucht in tegenstelling tot de vorige dagen grauw en grijs. Sneeuw was voorspeld en deze voorspelling lijkt uit te komen. We moeten niet klagen, tot nu toe hadden we goede weersomstandigheden. Tenslotte is het winter en zitten we in de bergen dus sneeuw hoort er bij. Trouwens, zoals eerder gemeld kan de skipiste een vers laagje heel goed gebruiken. We gaan deze voormiddag onze activiteiten grotendeels binnen laten doorgaan. Na het ontbijt wordt er bingo gespeeld. Dit spel is heel simpel, zelfs een doorsnee 100-plusser heeft er weinig moeite mee op voorwaarde dat zijn/haar hersencelletjes minder rimpels vertonen dan de buitenkant van dit individu. Op het brein van onze Huveneertjes zit nog heel wat rek dus spelen ze een spelronde in het Frans en de volgende in het Duits. Dat maakt het pas interessant. Een deel van de groep gaat op souvenirtjes jacht. Een winkeltje heeft hier in het centrum van Bach nog niet zo lang geleden haar deuren geopend. De eigenares blijkt een Belgische te zijn. Ons bingo-Duits zal voor een andere keer zijn. Zij kan onze Huveneertjes in hun moedertaal te woord staan. Iedereen krijgt de kans iets voor het thuisfront aan te kopen. Een paar kopen ook iets voor zichzelf.

De knutselruimte wordt ingericht als bioscoop en Free Willy verschijnt op het geïmproviseerde scherm. Op het moment dat hij dreigt te verdrinken is het etenstijd.

Het middagmaal bestaat uit spinaziepuree en fishsticks. (Het zal toch onze Willy niet zijn? Nee natuurlijk niet, Willy is een zoogdier. Maar de Nemo daarentegen …)

Na het middagmaal volgt er platte rust. We willen dat onze Huveneertjes straks kwik en fit op de latten staan.

Tijdens de busrit sneeuwt het zo hard dat het op het wegdek blijft liggen. Ons Nancy is  zo’ n toestanden gelukkig gewoon. Bij het verlaten van de bus merkt één van onze Huveneertjes dat hij vergeten is zijn schoenen aan te trekken. Zijn Crocs blijken niet het ideale schoeisel om tot aan de skipiste te wandelen maar dat laat hij niet aan zijn hart komen.

De wandelschoenen (en één paar sloefen) moeten we vandaag in de bergruimte van de ski’s stallen anders vinden we ze straks vast niet meer terug. De weergoden hebben medelijden met onze moedige kinderen want de intensiteit van de sneeuwval is tot een aanvaardbaar niveau gedaald zodat ze kunnen genieten van de laatste les.

Terug ‘thuis’ doet de warme chocomelk deugd. Free Willy, die gelukkig is blijven drijven, wordt verder bekeken en iedereen is blij met het happy end.

Het avondmaal bestaat uit een Zwannerige worst met of zonder ketchup. De meesten lusten dit graag.

Deze dag wordt afgesloten met een dansavond. Ondanks de smeekbeden zwichten we niet. Om 21.30 willen we rust op elke kamer. Morgen is er nog een dag.